Rafaello z kaszy jaglanej

bardzo łatwe - tylko 4 składniki, bez pieczenia, sycące, mocno kokosowe - propozycja na śniadanie i nie tylko

 kokosowa jaglanka

kokosowa jaglanka2

Składniki:

* 1 szklanka kaszy jaglanej
* 3 szklanki mleka sojowego (lub innego roślinnego)
* 1 szklanka wody
* 5-8 łyżek ksylitolu lub cukru
* 200 gramów wiórków kokosowych

Wykonanie:

Kaszę jaglaną kilkakrotnie przepłukać ciepłą wodą. Zalać 2 szklankami mleka sojowego, 1 szklanką wody i gotować około 20 minut (do miękkości kaszy). Dodać ksylitol lub cukier, wiórki kokosowe (zostawić trochę do posypania) i jeszcze jedną szklankę mleka sojowego. Gotować jeszcze przez ok. 10-15 minut. Ugotowaną kaszę zblendować na gładką masę i wylać do silikonowej formy lub innej wysmarowanej olejem.  Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi lub kakao - można też polać sokiem malinowym. Pokroić, gdy ciasto się schłodzi i stężeje.

U nas wyszła w wersji panna cotta ;)

SMACZNEGO!

(przepis z: http://veganbanda.pl/index.php/recipe/jagielnik-raffaello-bez-pieczenia/)

Informacje o plikach cookie

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...